PANELLAKÁS VILLANYSZERELÉS ÁRAK 2023

2023-ban tán még az eddigieknél is fontosabb, hogy mennyibe is kerül egy lakás villanyszerelés vagy a panellakás villanyszerelés árak hogyan alakulnak. Tapasztalatom alapján az érdeklődők és a jövőbeni ügyfeleink is szeretik előre látni, hogy mégis milyen költséggel jár/járhat egy panellakás teljes átvezetékelése. Ez az előzetes tervezéshez nagyon fontos lehet, hiszen sok minden mást is befolyásolhat.

Egy dolog bizton elmondható: a panellakás villanyszerelésének ára 2023-ban már olyan nem olcsó, mint mondjuk 2021-ben. Bár ez utóbbi fogalom igencsak relatív. Annyi bizonyos, hogy ha mást is megcsinálunk/megcsináltatunk a lakásban (pl. festés, burkolás), akkor előtte érdemes (főként panellakás esetén) a villanyszerelési munkálatokat is elvégeztetni. Többéves tapasztalatunkkal segítünk, hogy a lehető legjobb megoldást érjük el, a lehető legjobb áron.

Panellakás villanyszerelés árak - függ az elhelyezkedéstől, a típustól, a régi hálózat kivitelezési módjától
Panellakás villanyszerelés árak - függ az elhelyezkedéstől, a típustól, a régi hálózat kivitelezési módjától

MITŐL FÜGG A PANEL LAKÁS VILLANYSZERELÉS ÁRA 2023-BAN?

Kijelenthető, – főleg ha itt jársz -, hogy a panellakások esetén a vezetékcsere nem egyszerű mutatvány. Sokan mondják, hogy nem lehet ezt, nem lehet azt. Ezeket a híreszteléseket rögtön az elején megcáfolnám, hiszen a több mint 10 éves tapasztalatunknak hála már elég széles körképpel rendelkezünk az egyes paneltípusok lehetőségeit illetően.

A panel ávezetékelésének ára elsősorban attól függ, hogy lakásunk alkotó elemei, a vasbeton falak melyik házgyárban készültek. Azaz milyen típusú panelről beszélünk. A 2 nagy alaptípus egymástól merőben eltérő koncepcióval készült már a kezdetek kezdetén. Ezeket úgy ismerhetjük, mint a szovjet típusú panel, és a dán típusú (Larsen-Nielsen féle) panel.

Az idő előrehaladtával természetesen megjelentek hazánkban is a saját fejlesztések (mind alaprajz, mind szerkezet esetén). Ennek velejárójaként előkerültek olyan fajtájú lakások is, ahol villanyszerelési szempontból vegyes felvágottal van dolgunk. Ezek a „mixek” elviekben az addigi tapasztalatok alapján a legjobb tulajdonságokat ötvözik. Elviekben…

Panellakás villanyszerelés háttérkép
Panellakás villanyszerelési árak - a képen a dán (Larsen Neilsen féle) típus látható

DÁN TÍPUSÚ PANELLAKÁS VILLANYSZERELÉSI ÁRAK 2023-BAN

Kezdjük talán a „legegyszerűbbel”. Az idézőjelet azért a végén még megindokolom. A dán típusú panelek alapvetően gyárilag csövezettek, azaz húzható lakások. Ez tényleg azt jelenti, hogy a panel vasbeton elemek gyártása során csöveket és ehhez kapcsolódó szerelvény dobozokat helyeztek el előre meghatározott helyeken.

Ilyenkor a lehető legjobb esetben csak anniy történik, hoyg a régi vezetékeket kihúzzuk, az újakat pedig behúzzuk. De… és akkor itt kell megjegyeznem, hogy azért nem ilyen egyszerű. Bizonyosan lesznek elakadások, járhatatlan „útvonalak”. Ilyenkor nagyon fontos a helyismeret, hiszen ezeket a szakaszokat komolyabb rombolás nélkül kell feltárni, vagy kiváltani.

Egyöntetűen kijelenthető azonban, hogy ezek az egyszerűbb kivitelezések, és ilyen esetben 

Szovjet típusú panellakás villanyszerelési árak
Panellakás villanyszerelési árak - a szovjet típusú panelek árai némiképp drágábbak

SZOVJET TÍPUSÚ PANELLAKÁS VILLANYSZERELÉSI ÁRAK 2023-BAN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

EZEK A BŰVÖS VILLANYSZERELÉSI NÉGYZETMÉTER ÁRAK

Nagyon fontos kiemelnem, hogy fenti négyzetméter alapú árak tájékoztató jellegűek. Az elmúlt évek során felgyülemlett adatmennyiség felhasználásával és aktualizálásával, statisztika alapján az egyes típusú lakásokra annak címe és a körülbelüli igények ismeretében számolható egy előzetes költségbecslés. Ez tökéletesen használható arra, hogy nagyjából belőjük a felújítás tervezésénél, mire is kell számítanunk a panellakás villanyszerelésével kapcsolatban.

Ezt szoktuk mi négyzetméterre átszámolni az egyszerűség kedvéért, és amikor az érdeklődők megkérdezik, ezt szoktuk „prezentálni”. Természetesen egy személyes felmérés keretében átbeszéljük az igényeidet és a lehetőségeket, hogy a legoptimálisabb megoldást találjuk meg számodra. (Adott esetben digitális megtekintésben is partnerek vagyunk, felkészültünk az ilyen jellegű kérésekre is.) A felmérés után meghatározni a kivitelezés menetét, a szükséges anyagokat és egyéb paramétereket, amiből összeadódik a végleges ajánlati ár.

Keress meg minket kérdéseiddel a kapcsolatfelvételi űrlapunkon. Arról, hogy mi történik a megkeresés után, itt olvashatsz bővebben.

MIT TARTALMAZNAK A PANELLAKÁS VILLANYSZERELÉS ÁRAK?

1. Anyagköltség

2. Munkadíj

3. Szerelvényezési költség

MIT NEM TARTALMAZNAK A LAKÁS VILLANYSZERELÉSI ÁRAK?

A villanyszerelés esetén az egyik legutolsó és leglátványosabb momentum a konnektorok, kapcsolók és lámpák szerelése. 

EGYÉB VILLANYSZERELÉSI MUNKÁLATOK ÁRAI

Előfordul, hogy – mint panelspecialistákat – hibajavítási, bővítési és gépek bekötési munkálataira kérnek meg. Ezért ezeknek a villanyszerelési munkafolyamatoknak is külön árazott díjtételei vannak az alábbiak szerint:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.