1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár

Alanyi jogon 1 fázis 32 Amper jár

MIT JELENT, HOGY ALANYI JOGON 1 FÁZIS 32 AMPER INGYEN VAN?

Sokszor félreérthetően csak az van kommunikálva, hogy fogyasztónként 1 fázis 32 Amper ingyenes. Sajnos ez a valóságot csak addig a pontig fedi, hogy a fogyasztó a teljesítménybővítés esetén, 32 Amperig az úgynevezett csatlakozási alapdíj megfizetése alól mentesül.

32 Amper csatlakozási érték felett már Amperenként 3.900,- Forint + Áfa ez a csatlakozási alapdíj. Vegyük a következő példát: 3×16A lenne szükséges a meglévő 1×25A helyett. Ez esetben a csatlakozási díj: (3×16×3.900 – 1×32×3.900) = 62.400,- Ft + Áfa – mert 1 fázis 32 Amper feletti részt kell csatlakozási alapdíjként fizetni.

MIVEL JÁR MÉG?

Látjuk tehát, hogy a 32 Amper igénylése esetén a csatlakozási alapdíjat elengedik (ezáltal ez a rész tényleg ingyenes).

De a szolgáltatói kismegszakító cseréjénél kiszámláznak egy ún. kiszállási díjat (ennek értéke jelenleg 11.000,- – 14.000,- Forint között van). Ezt jelen állás szerint a csere utáni első számlán a „Rendszerhasználati díjak” résznél számolják majd fel, nem szükséges előre befizetni, elutalni.

1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár
1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár?

Ahhoz, hogy 32 Ampernyi áramot vételezhessünk, szigorú szabványoknak kell a mérőhelynek megfelelnie. Ezt általában a szolgáltató is elmondja: keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt és/vagy ajánlott villanyszerelőt. Fontos, hogy ez a villanyszerelő rendelkezzen plombabontási engedéllyel, különben a munka „oroszlánrészét” nem tudja elvégezni. A regisztrált, illetve ajánlott szerelő feladata: felülvizsgálni, és/vagy szabványosítani a jelenlegi mérőhelyet (a megfelelő keresztmetszetű kábelek behúzása és a hely kialakítása).

És ez az a munkafázis, ami miatt egyáltalán nem mondhatjuk ingyenesnek a bővítést. Mert bár tény, hogy az áramszolgáltató felé csak a kiszállási díjat fizetjük, és már ez sincs ingyen, a folyamat végleges árát a szerelés adja. Ha „csak” felülvizsgálunk, akkor az olcsóbb, ha szerelni is szükséges, akkor a beépítendő anyagok és a hosszabb szerelési idő miatt munkadíj is magasabb.

ÖSSZEFOGLALVA

A teljesítménybővítés nem ingyenes. Tény, hogy 1 fázis 32 Amperig alanyi jogon jár, és nincs csatlakozási alapdíj. De van kiszállási díj, és van regisztrált villanyszerelő és/vagy ajánlott szerelő munkadíj.

További kérdéseiddel keress minket bizalommal!

Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.

Hasonló cikkek

Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy

Panellakás vezetékcsere - jelek

Panellakás vezetékcsere – jelek

Mik azok a jelek, amik megmutathatják, hogy a panellakás vezetékcsere elkerülhetetlen? Panellakás vezetékcsere témában sokszor találkoztam és találkozom azzal a problémával, hogy egy panellakás vásárlása

Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 502 2860
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések