1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár

Alanyi jogon 1 fázis 32 Amper jár

MIT JELENT, HOGY ALANYI JOGON 1 FÁZIS 32 AMPER INGYEN VAN?

Sokszor félreérthetően csak az van kommunikálva, hogy fogyasztónként 1 fázis 32 Amper ingyenes. Sajnos ez a valóságot csak addig a pontig fedi, hogy a fogyasztó a teljesítménybővítés esetén, 32 Amperig az úgynevezett csatlakozási alapdíj megfizetése alól mentesül.

32 Amper csatlakozási érték felett már Amperenként 3.900,- Forint + Áfa ez a csatlakozási alapdíj. Vegyük a következő példát: 3×16A lenne szükséges a meglévő 1×25A helyett. Ez esetben a csatlakozási díj: (3×16×3.900 – 1×32×3.900) = 62.400,- Ft + Áfa – mert 1 fázis 32 Amper feletti részt kell csatlakozási alapdíjként fizetni.

MIVEL JÁR MÉG?

Látjuk tehát, hogy a 32 Amper igénylése esetén a csatlakozási alapdíjat elengedik (ezáltal ez a rész tényleg ingyenes).

De a szolgáltatói kismegszakító cseréjénél kiszámláznak egy ún. kiszállási díjat (ennek értéke jelenleg 11.000,- – 14.000,- Forint között van). Ezt jelen állás szerint a csere utáni első számlán a „Rendszerhasználati díjak” résznél számolják majd fel, nem szükséges előre befizetni, elutalni.

1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár
1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár?

Ahhoz, hogy 32 Ampernyi áramot vételezhessünk, szigorú szabványoknak kell a mérőhelynek megfelelnie. Ezt általában a szolgáltató is elmondja: keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt és/vagy ajánlott villanyszerelőt. Fontos, hogy ez a villanyszerelő rendelkezzen plombabontási engedéllyel, különben a munka „oroszlánrészét” nem tudja elvégezni. A regisztrált, illetve ajánlott szerelő feladata: felülvizsgálni, és/vagy szabványosítani a jelenlegi mérőhelyet (a megfelelő keresztmetszetű kábelek behúzása és a hely kialakítása).

És ez az a munkafázis, ami miatt egyáltalán nem mondhatjuk ingyenesnek a bővítést. Mert bár tény, hogy az áramszolgáltató felé csak a kiszállási díjat fizetjük, és már ez sincs ingyen, a folyamat végleges árát a szerelés adja. Ha „csak” felülvizsgálunk, akkor az olcsóbb, ha szerelni is szükséges, akkor a beépítendő anyagok és a hosszabb szerelési idő miatt munkadíj is magasabb.

ÖSSZEFOGLALVA

A teljesítménybővítés nem ingyenes. Tény, hogy 1 fázis 32 Amperig alanyi jogon jár, és nincs csatlakozási alapdíj. De van kiszállási díj, és van regisztrált villanyszerelő és/vagy ajánlott szerelő munkadíj.

További kérdéseiddel keress minket bizalommal!

Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hasonló cikkek

Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy

Panellakás vezetékcsere - jelek

Panellakás vezetékcsere – jelek

Mik azok a jelek, amik megmutathatják, hogy a panellakás vezetékcsere elkerülhetetlen? Panellakás vezetékcsere témában sokszor találkoztam és találkozom azzal a problémával, hogy egy panellakás vásárlása

Picture of Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 502 2860
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések