1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár

Alanyi jogon 1 fázis 32 Amper jár

MIT JELENT, HOGY ALANYI JOGON 1 FÁZIS 32 AMPER INGYEN VAN?

Sokszor félreérthetően csak az van kommunikálva, hogy fogyasztónként 1 fázis 32 Amper ingyenes. Sajnos ez a valóságot csak addig a pontig fedi, hogy a fogyasztó a teljesítménybővítés esetén, 32 Amperig az úgynevezett csatlakozási alapdíj megfizetése alól mentesül.

32 Amper csatlakozási érték felett már Amperenként 3.900,- Forint + Áfa ez a csatlakozási alapdíj. Vegyük a következő példát: 3×16A lenne szükséges a meglévő 1×25A helyett. Ez esetben a csatlakozási díj: (3×16×3.900 – 1×32×3.900) = 62.400,- Ft + Áfa – mert 1 fázis 32 Amper feletti részt kell csatlakozási alapdíjként fizetni.

MIVEL JÁR MÉG?

Látjuk tehát, hogy a 32 Amper igénylése esetén a csatlakozási alapdíjat elengedik (ezáltal ez a rész tényleg ingyenes).

De a szolgáltatói kismegszakító cseréjénél kiszámláznak egy ún. kiszállási díjat (ennek értéke jelenleg 11.000,- – 14.000,- Forint között van). Ezt jelen állás szerint a csere utáni első számlán a „Rendszerhasználati díjak” résznél számolják majd fel, nem szükséges előre befizetni, elutalni.

1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár
1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár?

Ahhoz, hogy 32 Ampernyi áramot vételezhessünk, szigorú szabványoknak kell a mérőhelynek megfelelnie. Ezt általában a szolgáltató is elmondja: keressen fel egy regisztrált villanyszerelőt és/vagy ajánlott villanyszerelőt. Fontos, hogy ez a villanyszerelő rendelkezzen plombabontási engedéllyel, különben a munka „oroszlánrészét” nem tudja elvégezni. A regisztrált, illetve ajánlott szerelő feladata: felülvizsgálni, és/vagy szabványosítani a jelenlegi mérőhelyet (a megfelelő keresztmetszetű kábelek behúzása és a hely kialakítása).

És ez az a munkafázis, ami miatt egyáltalán nem mondhatjuk ingyenesnek a bővítést. Mert bár tény, hogy az áramszolgáltató felé csak a kiszállási díjat fizetjük, és már ez sincs ingyen, a folyamat végleges árát a szerelés adja. Ha „csak” felülvizsgálunk, akkor az olcsóbb, ha szerelni is szükséges, akkor a beépítendő anyagok és a hosszabb szerelési idő miatt munkadíj is magasabb.

ÖSSZEFOGLALVA

A teljesítménybővítés nem ingyenes. Tény, hogy 1 fázis 32 Amperig alanyi jogon jár, és nincs csatlakozási alapdíj. De van kiszállási díj, és van regisztrált villanyszerelő és/vagy ajánlott szerelő munkadíj.

További kérdéseiddel keress minket bizalommal!

41 értékelés alapján
fuzi gabor
fuzi gabor
2023.03.15.
Pétert csak ajánlani tudom mindenkinek. Remek szakember aki kiválóan kommunikál, pontosan tartja a megbeszélt időpontokat. A panellakások felépítése a kisujjában van, pontosan tudja, hogy hol futnak a régi vezetékek. Mindenhol áthúzta a hálózatot, ahol más villanyszerelő vésne, hornyot marna.
Sándor Kun
Sándor Kun
2023.02.05.
Rendkívül pontos precíz, profi hozzáállás , és magas minőségű munka. Mindenkinek jószívvel ajánlom!
David Szasz
David Szasz
2023.01.17.
Péter pontos, megbízható, és mindent nagyon részletesen elmagyaráz - látszik, hogy nagyon ügyel a részletekre. Köszönöm! Mindenkinek szívből ajánlom!
László Bedő
László Bedő
2023.01.15.
Profi és minőségi munkát végeznek! Kifejezetten panel villanyszerelőt kerestem,volt aki nem is vállalta. A lakás teljes villamos hálózatát cseréltettem.Péter mindent a megbeszéltek szerint, és időben elvégzett,semmire nem mondta,hogy nem lehet megcsinálni. Ha szükség lesz rá,biztosan legközelebb is őt hívom! Ritka az ilyen jó szakember!
Balazs Muhl
Balazs Muhl
2023.01.13.
2023-ban segítettek nekem Péterék egy közel 40 éves panellakás villanyszerelési munkálataiban. 10/10 a szolgáltatásuk minősége minden téren. Örülök, hogy velük szerződtem a munka elvégzésére, másnak is szívből ajánlom.
B Meselényi
B Meselényi
2022.12.18.
Megbízható, profi csapat, örülök, hogy rájuk találtam! Panel lakás villanyvezetékeinek cseréje, szerelvények, fogyasztók felhelyezése volt a feladat. Péterék hozzáállása, kommunikációja az első pillanattól megnyerő volt, minden felmerülő kérdésben végig segítségemre voltak, a jelzett hibákat rögtön kijavították. Csak ajánlani tudom őket! Köszönöm a munkátokat!
Beatrix Szabó-Nótin
Beatrix Szabó-Nótin
2022.11.29.
Nagyon szép munkát végeztek, precízek, pontosak voltak, és mindenkinek csak ajánlani tudjuk Őket! Mindennel maximálisan megvagyunk elégedve. Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy Magyarországon a legkorrektebb csapat, vállalkozó, akivel eddig találkoztunk. Mindenkinek ilyennek kellene lennie, és így intéznie a munkálatokat.
Zsuzsa Antal
Zsuzsa Antal
2022.10.23.
Megbízható és minőségi munka! Péter mindenben a rendelkezésemre állt, minden kérésemet hezitálás nélkül kezelte a lehető legrugalmasabb módon! Csak ajánlani tudom!

Hasonló cikkek

Amper bővítés leírása, menete és feltételei röviden

Amper bővítés

Az amper bővítés vagy más néven teljesítmény növelés (teljesítmény bővítés) akkor válik szükségessé, amikor a lakásunkban használt elektromos eszközeink áramfelvétele (energiaigénye) magasabb, mint amit a

Alanyi jogon 1 fázis 32 Amper jár

1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár

MIT JELENT, HOGY ALANYI JOGON 1 FÁZIS 32 AMPER INGYEN VAN? Sokszor félreérthetően csak az van kommunikálva, hogy fogyasztónként 1 fázis 32 Amper ingyenes. Sajnos

Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 363 3244
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések