Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy kicsit mindegyik más jelent ugyan, de ugyanarra a fogalomra és folyamatra utalnak.

Amikor az áramszolgáltatói ügyfélszolgálaton amper bővítéssel kapcsolatban (vagy az online felületen) beadjuk az igénylést (vagy csak érdeklődünk), minden esetben felhívják a figyelmünket arra, hogy a munkálatokhoz, vagy a felülvizsgálathoz regisztrált villanyszerelőt kell választanunk.

Ha fogyasztásmérőhelyen – a teljesítménybővítéshez nem kapcsolódó – egyéb munkálatokat kell elvégeztetnünk (mérő áthelyezés, új bekapcsolás, karbantartás, stb.), akkor is regisztrált villanyszerelőre van szükségünk.

KI A REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐ?

A regisztrált villanyszerelő egy olyan villanyszerelő, aki rendelkezik az áramszolgáltatótól engedéllyel, hogy a fogyasztásmérő (népies nevén villanyóra) körüli feladatokat/munkálatokat elvégezhesse. Ahány szolgáltató, annyiféle szerelőnév: EON regisztrált villanyszerelő, MVM regisztrált villanyszerelő – és a többi, és a többi, és a többi.

Ami fontos, hogy bár jelenleg is zajlik az országos egységesítés, mégis a különböző szolgáltatói területekre különböző szerelőket kellhet keresnünk, ugyanis a regisztrált villanyszerelői adatbázisban nincs mindenkinek mindenhova engedélye.

Például nekünk, mint EON regisztrált szerelőknek (régebben ELMÜ ajánlott villanyszerelő), nincs engedélyünk amper bővítési munkálatok elvégzésére az OPUSZ-TITÁSZ szolgáltatói területen.

MIT CSINÁL A REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐ?

A regisztrált villanyszerelő azokat a munkálatokat csinálja meg, amiket a fogyasztásmérő körül el kell végezni ahhoz, hogy a mérőhely szabvány szerint megfelelő legyen. Ez alapfeltétele az új fogyasztók bekapcsolásának, a teljesítménybővítésnek, és a különböző kedvezményes tarifák használatának (vezérelt vagy H-tarifa).

A mindenkori biztonsági előírások ismeretében (szabványok) felülvizsgál és telepít, kialakít és szerel.

Szabványosítás mérőhelyen, regisztrált villanyszerelő munkája
Szabványosítás mérőhelyen, regisztrált villanyszerelő munkája

MIKOR FORDULJUNK REGISZTRÁLT SZERELŐHÖZ?

Gyakorlatilag minden esetben szükség van regisztrált szerelő bevonására, hiszen gyakorlatilag nélküle nem lehet fogyasztásmérőhellyel kapcsolatos ügyeket intézni. Egy ponton mindenképpen szükséges a jelenléte: felülvizsgálattal vagy szereléssel, hiszen ő tölti ki azt a dokumentumot, ami alapján a szolgáltató megbízottja elvégzi a kért feladatot.

Ha amper bővítést szeretnénk, az igénylés után szerelőre van szükségünk. Ha H-tarifát vagy B-tarifát szeretnénk igénybe venni, a megfelelő kialakításhoz engedéllyel rendelkező szerelő közreműködését kell igénylenünk. Ha az építkezés megkezdéséhez a telken áramra van szükségünk, szintén a regisztrált villanyos kollégák fognak tudni érdemben segíteni a munkálatokban.

Ha az ügyfélszolgálaton bármelyik fenti munkálattal kapcsolatban érdeklődünk és/vagy igénylést adunk le, felhívják figyelmünket, hogy a következő lépés egy regisztrált szerelő megkeresése.

Lehetőség van arra, hogy a munkálatokkal kapcsolatban teljeskörű ügyintézéssel bízzanak meg minket. Ebben az esetben a megfelelően kitöltött meghatalmazás birtokában mi is el tudjuk indítani a folyamatokat. Ilyenkor az ügyfelünknek más dolga nincs, mint a folyamatos tájékoztatás mellett várni a végső fejleményeket. Ez az idő ügytípusonként más és más lehet.

ELMÜ AJÁNLOTT VILLANYSZERELŐ

Regisztrált villanyszerelő - oktatás, FAM, eszközök
Regisztrált villanyszerelő – oktatás, FAM, eszközök

Ez csak egy kis érdekesség. Amikor még létezett az ELMŰ, akkor azon a területen, ahol ő volt az áramszolgáltató, nem volt elég, hogy regisztrált szerelők voltunk, hanem egy úgynevezett ajánlott szerelői közösség tagjai közé is felvételt kellett nyernünk.

Ők voltak (és a gyakorlatban még mindig vagyunk) azok, akik nemcsak mérőhelyeket alakíthattak ki, hanem rendelkeztek plombabontási engedéllyel. Ez teljesítménybővítéshez kapcsolódóan, egyszerűbben mondva ‘meglévő mérőhelyeknél’ elengedhetetlen volt, hiszen itt minden esetben plombát is kellett bontani a munkálatok közben.

Jelenleg ez még mindig egy létező fogalom és „kaszt”, de az országos egységesítési törekvések okán folyamatosan alakítják. A köztudatból ez talán lassan ki is kopik, helyette a plombabontási engedéllyel rendelkező regisztrált szerelő vagy csak regisztrált szerelő van jelen nagyobb súllyal.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi a menete a teljesítménybővítésnek, ebben a cikkben részletesen bemutatom a teljes folyamatot.

Ha érdeklődnél az árakról vagy szeretnél megbízni a munkával, kérdésed merül fel a leírtakkal kapcsolatban, keress minket elérhetőségeinken.

Kiváló
83 vélemény alapján
Bence Szalai
Bence Szalai
2024.06.24.
Megbízható és korrekt szakember. Minden a megbeszéltek szerint történt, nagyon szépen és igényesen dolgozott. A felmerülő kérdésekre mindig érthetően válaszolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele, bátran ajánlom mindenkinek.
Kornél Leitner
Kornél Leitner
2024.06.23.
Hihetetlenül segítőkész ember Péter, emellett szakmailag is kifogásolhatatlan. Bátran ajánlom mindenkinek aki profi munkát szeretne.
Tamás Dákai
Tamás Dákai
2024.06.23.
Egy budapesti panellakás teljes villamos felújításával bíztam meg a céget. A kezdési időpontban, a munka időtartamában már 8 hónappal a munka tényleges megkezdése előtt megállapodtunk, melyet teljesen be is tartottak. Maximálisan rugalmasak és segítőkészek voltak a változások megvalósításában az eredetileg tervezetthez képest. Nemcsak az anyagok olcsóbb beszerzésében segítenek, hanem a hálózatfejlesztésben is. Az egyes munkafázisok után (vésés, alapszerelés) maximális rendet, tisztaságot hagytak maguk után. Csak ajánlani tudom Őket mindenkinek.
Flóra Kiss
Flóra Kiss
2024.06.18.
Bátran ajánlom mindenkinek Pétert és csapatát! Megbízható, nagyon korrekt szakember, aki minden felmerülő kérdésemre válaszolt és érthetően elmagyarázta. A kivitelezés megkezdése előtt többször egyeztettünk, részletesen átbeszéltük a folyamatot. Minden a terv szerint alakult időben is, mindig pontosan érkezett. A kivitelezés minősége teljesen rendben van. A helyszínt tisztán, rendben hagyták maguk után. Kommunikáció, díjazás, pontosság is 5/5 Nagyon örülök, hogy ők újították fel a lakás elektromos hálózatát!
ts01
ts01
2024.06.10.
Korrekt, rugalmas, megbízható szakember!
Erika Détári
Erika Détári
2024.05.21.
Ha precíz, megbízható, lelkiismeretes, és nem utolsósorban jófej szakembert kerestek, akkor Péter az emberetek👌 Mi maximálisan elégedett vagyunk! Ügyel a részletekre, tisztaságra, és tanácsokat is ad. Köszönjük!
Teplán Erzsébet
Teplán Erzsébet
2024.04.25.
Mindenkinek ajánlom Őket, részletesen érthetően felvilágosítottak a munkamenetről és az árakról.
Csaba Takács
Csaba Takács
2024.04.19.
Nagyon korrekt, kedves csapat. Szakmailag kifogástalan, pontos, tiszta munkavégzés. Korrekt vállalási díj, számlával. Érdemes megvárni Őket.
Kremer Laszlo
Kremer Laszlo
2024.04.16.
Először a panellakásunkban, majd később a házunkbank újitotta fel Péter és a csapat a villamos hálózatot. Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával.
Attila Rózsa
Attila Rózsa
2024.04.13.
Teljes mértékben megvoltunk elégedve a munkával. Gyorsak voltak pontosak és segítőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hasonló cikkek

Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy

Panellakás vezetékcsere - jelek

Panellakás vezetékcsere – jelek

Mik azok a jelek, amik megmutathatják, hogy a panellakás vezetékcsere elkerülhetetlen? Panellakás vezetékcsere témában sokszor találkoztam és találkozom azzal a problémával, hogy egy panellakás vásárlása

Picture of Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 502 2860
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések