Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy kicsit mindegyik más jelent ugyan, de ugyanarra a fogalomra és folyamatra utalnak.

Amikor az áramszolgáltatói ügyfélszolgálaton amper bővítéssel kapcsolatban (vagy az online felületen) beadjuk az igénylést (vagy csak érdeklődünk), minden esetben felhívják a figyelmünket arra, hogy a munkálatokhoz, vagy a felülvizsgálathoz regisztrált villanyszerelőt kell választanunk.

Ha fogyasztásmérőhelyen – a teljesítménybővítéshez nem kapcsolódó – egyéb munkálatokat kell elvégeztetnünk (mérő áthelyezés, új bekapcsolás, karbantartás, stb.), akkor is regisztrált villanyszerelőre van szükségünk.

KI A REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐ?

A regisztrált villanyszerelő egy olyan villanyszerelő, aki rendelkezik az áramszolgáltatótól engedéllyel, hogy a fogyasztásmérő (népies nevén villanyóra) körüli feladatokat/munkálatokat elvégezhesse. Ahány szolgáltató, annyiféle szerelőnév: EON regisztrált villanyszerelő, MVM regisztrált villanyszerelő – és a többi, és a többi, és a többi.

Ami fontos, hogy bár jelenleg is zajlik az országos egységesítés, mégis a különböző szolgáltatói területekre különböző szerelőket kellhet keresnünk, ugyanis a regisztrált villanyszerelői adatbázisban nincs mindenkinek mindenhova engedélye.

Például nekünk, mint EON regisztrált szerelőknek (régebben ELMÜ ajánlott villanyszerelő), nincs engedélyünk amper bővítési munkálatok elvégzésére az OPUSZ-TITÁSZ szolgáltatói területen.

MIT CSINÁL A REGISZTRÁLT VILLANYSZERELŐ?

A regisztrált villanyszerelő azokat a munkálatokat csinálja meg, amiket a fogyasztásmérő körül el kell végezni ahhoz, hogy a mérőhely szabvány szerint megfelelő legyen. Ez alapfeltétele az új fogyasztók bekapcsolásának, a teljesítménybővítésnek, és a különböző kedvezményes tarifák használatának (vezérelt vagy H-tarifa).

A mindenkori biztonsági előírások ismeretében (szabványok) felülvizsgál és telepít, kialakít és szerel.

Szabványosítás mérőhelyen, regisztrált villanyszerelő munkája
Szabványosítás mérőhelyen, regisztrált villanyszerelő munkája

MIKOR FORDULJUNK REGISZTRÁLT SZERELŐHÖZ?

Gyakorlatilag minden esetben szükség van regisztrált szerelő bevonására, hiszen gyakorlatilag nélküle nem lehet fogyasztásmérőhellyel kapcsolatos ügyeket intézni. Egy ponton mindenképpen szükséges a jelenléte: felülvizsgálattal vagy szereléssel, hiszen ő tölti ki azt a dokumentumot, ami alapján a szolgáltató megbízottja elvégzi a kért feladatot.

Ha amper bővítést szeretnénk, az igénylés után szerelőre van szükségünk. Ha H-tarifát vagy B-tarifát szeretnénk igénybe venni, a megfelelő kialakításhoz engedéllyel rendelkező szerelő közreműködését kell igénylenünk. Ha az építkezés megkezdéséhez a telken áramra van szükségünk, szintén a regisztrált villanyos kollégák fognak tudni érdemben segíteni a munkálatokban.

Ha az ügyfélszolgálaton bármelyik fenti munkálattal kapcsolatban érdeklődünk és/vagy igénylést adunk le, felhívják figyelmünket, hogy a következő lépés egy regisztrált szerelő megkeresése.

Lehetőség van arra, hogy a munkálatokkal kapcsolatban teljeskörű ügyintézéssel bízzanak meg minket. Ebben az esetben a megfelelően kitöltött meghatalmazás birtokában mi is el tudjuk indítani a folyamatokat. Ilyenkor az ügyfelünknek más dolga nincs, mint a folyamatos tájékoztatás mellett várni a végső fejleményeket. Ez az idő ügytípusonként más és más lehet.

ELMÜ AJÁNLOTT VILLANYSZERELŐ

Regisztrált villanyszerelő - oktatás, FAM, eszközök
Regisztrált villanyszerelő – oktatás, FAM, eszközök

Ez csak egy kis érdekesség. Amikor még létezett az ELMŰ, akkor azon a területen, ahol ő volt az áramszolgáltató, nem volt elég, hogy regisztrált szerelők voltunk, hanem egy úgynevezett ajánlott szerelői közösség tagjai közé is felvételt kellett nyernünk.

Ők voltak (és a gyakorlatban még mindig vagyunk) azok, akik nemcsak mérőhelyeket alakíthattak ki, hanem rendelkeztek plombabontási engedéllyel. Ez teljesítménybővítéshez kapcsolódóan, egyszerűbben mondva ‘meglévő mérőhelyeknél’ elengedhetetlen volt, hiszen itt minden esetben plombát is kellett bontani a munkálatok közben.

Jelenleg ez még mindig egy létező fogalom és „kaszt”, de az országos egységesítési törekvések okán folyamatosan alakítják. A köztudatból ez talán lassan ki is kopik, helyette a plombabontási engedéllyel rendelkező regisztrált szerelő vagy csak regisztrált szerelő van jelen nagyobb súllyal.

Ha szeretnéd tudni, hogy mi a menete a teljesítménybővítésnek, ebben a cikkben részletesen bemutatom a teljes folyamatot.

Ha érdeklődnél az árakról vagy szeretnél megbízni a munkával, kérdésed merül fel a leírtakkal kapcsolatban, keress minket elérhetőségeinken.

Kiváló
59 vélemény alapján
István Kovács
István Kovács
2023.10.31.
A barátom ajánlotta Pétert. Panel lakás teljesítménybővítésével kapcsolatban végetek nálam munkát. Nagyon megvoltam elégedve, nagyon korrekt volt! Csak ajánlani tudom!
Peter Baglyos
Peter Baglyos
2023.10.09.
Panel lakás teljes szerelésével, illetve hálózat bővítéssel kapcsolatban kerestük meg őket. Végül Horváth Tamás végezte a munkát nálunk. Nagyon felkészült, lelkiismeretes, jó munkát végző, jó áron dolgozó csapat. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Tibor Sebők
Tibor Sebők
2023.10.03.
Teljesítménybővítés miatt kerültünk kapcsolatba. Korrekt felmérés, az igényeinknek tökéletesen megfelelő megoldási javaslat amivel ráadásul sokat sikerült megtakarítanunk. Ajánlom mindenkinek.
Bence Szabó
Bence Szabó
2023.10.02.
Péter a kapcsolatfelvételtől kezdve a munkálatok befejezéséig végtelen profizmust mutat. Munkájukra jellemző a precizitás, pontosság és ügyfélközpontúság. Tudásukkal, tapasztalatukkal segítenek abban, hogy valóban "minden a helyére kerüljön". :)
Csaba Farkas
Csaba Farkas
2023.09.30.
Az előző lakásomban is ők végezték a felújítást, egyszer talán lesz családi házam is, remélem azt is tudjátok majd vállalni 😀. Profi munka, szimpatikus hozzáállás (és a blogon is jó a tartalom). Köszönöm az elvégzett munkát!
Panna Béda
Panna Béda
2023.09.26.
Péter kiváló szakember, mindenkinek ajánlom, aki lakásfelújítás előtt áll. Minden elképzelésünket meg tudta valósítani. Precízen dolgozott, és el is készült határidőre a munkával.
Andrea Williger
Andrea Williger
2023.09.11.
Minden a megbeszéltek szerint történt, precízen, pontosan, időre. Maximálisan meg vagyunk elégedve a elvégzett munkával. Nagyon korrekt, csak ajánlani tudom.
Éva Lukácsi
Éva Lukácsi
2023.07.13.
Fiúk! Nagyon köszönöm az Anyukám lakásában, de főleg a hétvégi házában és körülötte végzett "életmentő" munkátokat! Hatalmas örömet okoztatok nekünk! Éva

Hasonló cikkek

Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy

Panellakás vezetékcsere - jelek

Panellakás vezetékcsere – jelek

Mik azok a jelek, amik megmutathatják, hogy a panellakás vezetékcsere elkerülhetetlen? Panellakás vezetékcsere témában sokszor találkoztam és találkozom azzal a problémával, hogy egy panellakás vásárlása

Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 502 2860
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések