A teljesítmény bővítés menete MVM Next területen

Az eon pest megyi hálózat oldalon intézheti hálózatos ügyeit, például a teljesítménybővítést

Az alábbi sorokban a teljesítmény bővítés folyamatáról szeretnék írni. Elsősorban saját szemszögből (azaz regisztrált szerelői, ajánlott szerelői szemmel) nézve. Mint napjainkban a legtöbb dolog, ez is intézhető online, digitálisan. A regisztrált szerelő, ajánlott szerelő számára elérhető egy online felület, ahol a különböző ügyeket menedzselni tudja.

Fontos! Az igényt csak azután tudjuk ebben a formában benyújtani, ha a fogyasztásmérő már az új tulajdonos nevén van.

AZ ELSŐ LÉPÉS

1. lépésként megállapítjuk a szükséges teljesítményt a belső hálózat felújítása közben kialakult elektromos terv elemzéséből (mennyi és milyen háztartási gép lesz). Erre kalkulálunk egy árat, és ha ez elfogadásra kerül, kitöltünk egy meghatalmazást. Ez egy formanyomtatvány, amit a szolgáltató biztosít a regisztrált szerelő, ajánlott szerelő számára. A jelenleg használt meghatalmazás innen letölthető.

Ennek birtokában már el lehet indítani az ajánlott szerelői online felületen a teljesítmény bővítés igényét. A meghatalmazáson túl szükség lesz még néhány adatra, ezeket természetesen egyeztetjük. A bejelentés után bizonyos idő elteltével (ideális esetben akár azonnal is) kapunk egy ún. Műszaki gazdasági tájékoztató nevű dokumentumot.

A fenti dokumentumban a szolgáltató részletesen leírja, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnünk, hogy a teljesítmény bővítés megtörténhessen. Itt olvasható az 1 fázis 32 Amper csatlakozási alapdíj díjmentessége, és a kiszállási díj mértéke (jelenleg 13.368,- Forint).

Meghatalmazás ajánlott szerelő részére műszaki ügyintézéshez
Meghatalmazás ajánlott szerelő részére műszaki ügyintézéshez

FELÜLVIZSGÁLAT, SZERELÉS, SZABVÁNYOSÍTÁS

A beadáskor kért bővítési számok (a kért teljesítmény mértéke) határozzák meg azt, hogy pontosan milyen munkát kell a regisztrált szerelőnek, ajánlott szerelőnek elvégeznie. Ez a 2. lépés: a tényleges kivitelezés. Itt dől el, hogy mennyire lesz drága a bővítés.

Általánosságban elmondható, hogy az előírások alapján szükséges lesz a fővezeték cseréje és a mérőhely szabványosítása. Fővezeték alatt azt a vezetékszakaszt értjük, ami a lakás áramellátásáért felel. Általában a társasházi lakás emeletén található, és a szinti leágazó doboztól a mérőn át „fut” a lakás elosztóig. A mérőhely a fogyasztásmérő és a szolgáltatói kismegszakító helye az emeleti szekrényben, falifülkében.

Az általánostól eltérő esetek mind egyéni (és helyszíni) elbírálást igényelnek, ehhez van szükség a regisztrált szerelői, ajánlott szerelői segítségre. A megfelelő jogosultsággal és kellő tapasztalattal rendelkező villanyszerelő tudni fogja a lépéseket, és a különböző igényekhez viszonyított lehetőségeket.

Fontos! Mind a felülvizsgálat, mind a szerelés plombabontással jár, emiatt csak olyan regisztrált szerelőt, ajánlott szerelőt bízzunk meg a munkával, aki ennek a jogosultságnak a birtokában van! (Bár, ha a szerelő a régi ELMŰ területen online felület-hozzáféréssel rendelkezik, plombabontási engedéllyel is rendelkezni fog.)

DOKUMENTUMOK KITÖLTÉSE, LEADÁSA

3. lépés a felülvizsgálat és/vagy szerelés után a megfelelő papírok és dokumentumok kitöltése, és leadása.

Amikor a teljesítmény bővítés igényét beadjuk, a Műszaki gazdasági tájékoztató mellett még egy ún. kísérőlevelet is kapunk (ebben az adataink felhasználásáról tájékoztatnak minket), illetve – ami fontosabb – egy ‘Csatlakozó műszaki dokumentáció tipizált mérőhelyekhez és nyilatkozatok’ nevű nyomtatványt. Ennek megfelelő kitöltésével igazolható a felülvizsgálat és/vagy a szabványos szerelés elvégzése.

Csatlakozó műszaki dokumentáció tipizált mérőhelyekhez és nyilatkozatok
Csatlakozó műszaki dokumentáció tipizált mérőhelyekhez és nyilatkozatok

Fontos! Jelenleg az online bejelentés után e-mail formájában tudjuk visszaküldeni a dokumentumokat, és tudjuk tartani a további kapcsolatot a szolgáltatóval. Ez azt is jelenti, hogy a feldolgozás az átállások következtében a „régihez” képest némileg lassult, és (bár javuló tendenciával) 8-15 munkanap közé tehető a válasz.

Ebben a válaszban megküldik a Hálózat-csatlakozási szerződés és a Hálózathasználati szerződés nevű dokumentumokat. Ezeket átolvasva – hogy minden adat stimmel-e -, és aláírva szintén vissza kell küldenünk. Ennek feldolgozása után (ez már tapasztalataink szerint csak 2-3 munkanap) az ügyfélszolgálatról hívást kap az ügyfél időpontegyeztetés céljából.

AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÓI KISMEGSZAKÍTÓ CSERÉJE

Az időpontegyeztetés tulajdonképpen a 4. lépés kezdete. Jelenleg napon belül délelőttöt és délutánt lehet választani, hogy mikor érkezzenek a hálózatüzemeltető munkatársai a helyszínre a munkálatok elvégzése végett.

Fontos! Tévhit, és a híresztelésekkel ellentétben a lakásban szükséges tartózkodni a csere alkalmával. Sokszor elhangzik sajnos, hogy nem kell, de a csere és a plombálás megtörténtének nyilatkozatát a tulajdonosnak vagy megbízottjának alá kell írnia.

41 értékelés alapján
fuzi gabor
fuzi gabor
2023.03.15.
Pétert csak ajánlani tudom mindenkinek. Remek szakember aki kiválóan kommunikál, pontosan tartja a megbeszélt időpontokat. A panellakások felépítése a kisujjában van, pontosan tudja, hogy hol futnak a régi vezetékek. Mindenhol áthúzta a hálózatot, ahol más villanyszerelő vésne, hornyot marna.
Sándor Kun
Sándor Kun
2023.02.05.
Rendkívül pontos precíz, profi hozzáállás , és magas minőségű munka. Mindenkinek jószívvel ajánlom!
David Szasz
David Szasz
2023.01.17.
Péter pontos, megbízható, és mindent nagyon részletesen elmagyaráz - látszik, hogy nagyon ügyel a részletekre. Köszönöm! Mindenkinek szívből ajánlom!
László Bedő
László Bedő
2023.01.15.
Profi és minőségi munkát végeznek! Kifejezetten panel villanyszerelőt kerestem,volt aki nem is vállalta. A lakás teljes villamos hálózatát cseréltettem.Péter mindent a megbeszéltek szerint, és időben elvégzett,semmire nem mondta,hogy nem lehet megcsinálni. Ha szükség lesz rá,biztosan legközelebb is őt hívom! Ritka az ilyen jó szakember!
Balazs Muhl
Balazs Muhl
2023.01.13.
2023-ban segítettek nekem Péterék egy közel 40 éves panellakás villanyszerelési munkálataiban. 10/10 a szolgáltatásuk minősége minden téren. Örülök, hogy velük szerződtem a munka elvégzésére, másnak is szívből ajánlom.
B Meselényi
B Meselényi
2022.12.18.
Megbízható, profi csapat, örülök, hogy rájuk találtam! Panel lakás villanyvezetékeinek cseréje, szerelvények, fogyasztók felhelyezése volt a feladat. Péterék hozzáállása, kommunikációja az első pillanattól megnyerő volt, minden felmerülő kérdésben végig segítségemre voltak, a jelzett hibákat rögtön kijavították. Csak ajánlani tudom őket! Köszönöm a munkátokat!
Beatrix Szabó-Nótin
Beatrix Szabó-Nótin
2022.11.29.
Nagyon szép munkát végeztek, precízek, pontosak voltak, és mindenkinek csak ajánlani tudjuk Őket! Mindennel maximálisan megvagyunk elégedve. Sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy Magyarországon a legkorrektebb csapat, vállalkozó, akivel eddig találkoztunk. Mindenkinek ilyennek kellene lennie, és így intéznie a munkálatokat.
Zsuzsa Antal
Zsuzsa Antal
2022.10.23.
Megbízható és minőségi munka! Péter mindenben a rendelkezésemre állt, minden kérésemet hezitálás nélkül kezelte a lehető legrugalmasabb módon! Csak ajánlani tudom!

Hasonló cikkek

Amper bővítés leírása, menete és feltételei röviden

Amper bővítés

Az amper bővítés vagy más néven teljesítmény növelés (teljesítmény bővítés) akkor válik szükségessé, amikor a lakásunkban használt elektromos eszközeink áramfelvétele (energiaigénye) magasabb, mint amit a

Alanyi jogon 1 fázis 32 Amper jár

1 fázis 32 Amper alanyi jogon jár

MIT JELENT, HOGY ALANYI JOGON 1 FÁZIS 32 AMPER INGYEN VAN? Sokszor félreérthetően csak az van kommunikálva, hogy fogyasztónként 1 fázis 32 Amper ingyenes. Sajnos

Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 363 3244
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések