A teljesítmény bővítés menete MVM Next területen

Az eon pest megyi hálózat oldalon intézheti hálózatos ügyeit, például a teljesítménybővítést

Az alábbi sorokban a teljesítmény bővítés folyamatáról szeretnék írni. Elsősorban saját szemszögből (azaz regisztrált szerelői, ajánlott szerelői szemmel) nézve. Mint napjainkban a legtöbb dolog, ez is intézhető online, digitálisan. A regisztrált szerelő, ajánlott szerelő számára elérhető egy online felület, ahol a különböző ügyeket menedzselni tudja.

Fontos! Az igényt csak azután tudjuk ebben a formában benyújtani, ha a fogyasztásmérő már az új tulajdonos nevén van.

AZ ELSŐ LÉPÉS

1. lépésként megállapítjuk a szükséges teljesítményt a belső hálózat felújítása közben kialakult elektromos terv elemzéséből (mennyi és milyen háztartási gép lesz). Erre kalkulálunk egy árat, és ha ez elfogadásra kerül, kitöltünk egy meghatalmazást. Ez egy formanyomtatvány, amit a szolgáltató biztosít a regisztrált szerelő, ajánlott szerelő számára. A jelenleg használt meghatalmazás innen letölthető.

Ennek birtokában már el lehet indítani az ajánlott szerelői online felületen a teljesítmény bővítés igényét. A meghatalmazáson túl szükség lesz még néhány adatra, ezeket természetesen egyeztetjük. A bejelentés után bizonyos idő elteltével (ideális esetben akár azonnal is) kapunk egy ún. Műszaki gazdasági tájékoztató nevű dokumentumot.

A fenti dokumentumban a szolgáltató részletesen leírja, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnünk, hogy a teljesítmény bővítés megtörténhessen. Itt olvasható az 1 fázis 32 Amper csatlakozási alapdíj díjmentessége, és a kiszállási díj mértéke (jelenleg 13.368,- Forint).

Meghatalmazás ajánlott szerelő részére műszaki ügyintézéshez
Meghatalmazás ajánlott szerelő részére műszaki ügyintézéshez

FELÜLVIZSGÁLAT, SZERELÉS, SZABVÁNYOSÍTÁS

A beadáskor kért bővítési számok (a kért teljesítmény mértéke) határozzák meg azt, hogy pontosan milyen munkát kell a regisztrált szerelőnek, ajánlott szerelőnek elvégeznie. Ez a 2. lépés: a tényleges kivitelezés. Itt dől el, hogy mennyire lesz drága a bővítés.

Általánosságban elmondható, hogy az előírások alapján szükséges lesz a fővezeték cseréje és a mérőhely szabványosítása. Fővezeték alatt azt a vezetékszakaszt értjük, ami a lakás áramellátásáért felel. Általában a társasházi lakás emeletén található, és a szinti leágazó doboztól a mérőn át „fut” a lakás elosztóig. A mérőhely a fogyasztásmérő és a szolgáltatói kismegszakító helye az emeleti szekrényben, falifülkében.

Az általánostól eltérő esetek mind egyéni (és helyszíni) elbírálást igényelnek, ehhez van szükség a regisztrált szerelői, ajánlott szerelői segítségre. A megfelelő jogosultsággal és kellő tapasztalattal rendelkező villanyszerelő tudni fogja a lépéseket, és a különböző igényekhez viszonyított lehetőségeket.

Fontos! Mind a felülvizsgálat, mind a szerelés plombabontással jár, emiatt csak olyan regisztrált szerelőt, ajánlott szerelőt bízzunk meg a munkával, aki ennek a jogosultságnak a birtokában van! (Bár, ha a szerelő a régi ELMŰ területen online felület-hozzáféréssel rendelkezik, plombabontási engedéllyel is rendelkezni fog.)

DOKUMENTUMOK KITÖLTÉSE, LEADÁSA

3. lépés a felülvizsgálat és/vagy szerelés után a megfelelő papírok és dokumentumok kitöltése, és leadása.

Amikor a teljesítmény bővítés igényét beadjuk, a Műszaki gazdasági tájékoztató mellett még egy ún. kísérőlevelet is kapunk (ebben az adataink felhasználásáról tájékoztatnak minket), illetve – ami fontosabb – egy ‘Csatlakozó műszaki dokumentáció tipizált mérőhelyekhez és nyilatkozatok’ nevű nyomtatványt. Ennek megfelelő kitöltésével igazolható a felülvizsgálat és/vagy a szabványos szerelés elvégzése.

Csatlakozó műszaki dokumentáció tipizált mérőhelyekhez és nyilatkozatok
Csatlakozó műszaki dokumentáció tipizált mérőhelyekhez és nyilatkozatok

Fontos! Jelenleg az online bejelentés után e-mail formájában tudjuk visszaküldeni a dokumentumokat, és tudjuk tartani a további kapcsolatot a szolgáltatóval. Ez azt is jelenti, hogy a feldolgozás az átállások következtében a „régihez” képest némileg lassult, és (bár javuló tendenciával) 8-15 munkanap közé tehető a válasz.

Ebben a válaszban megküldik a Hálózat-csatlakozási szerződés és a Hálózathasználati szerződés nevű dokumentumokat. Ezeket átolvasva – hogy minden adat stimmel-e -, és aláírva szintén vissza kell küldenünk. Ennek feldolgozása után (ez már tapasztalataink szerint csak 2-3 munkanap) az ügyfélszolgálatról hívást kap az ügyfél időpontegyeztetés céljából.

AZ ÁRAMSZOLGÁLTATÓI KISMEGSZAKÍTÓ CSERÉJE

Az időpontegyeztetés tulajdonképpen a 4. lépés kezdete. Jelenleg napon belül délelőttöt és délutánt lehet választani, hogy mikor érkezzenek a hálózatüzemeltető munkatársai a helyszínre a munkálatok elvégzése végett.

Fontos! Tévhit, és a híresztelésekkel ellentétben a lakásban szükséges tartózkodni a csere alkalmával. Sokszor elhangzik sajnos, hogy nem kell, de a csere és a plombálás megtörténtének nyilatkozatát a tulajdonosnak vagy megbízottjának alá kell írnia.

Kiváló
70 vélemény alapján
Katinka Bohár
Katinka Bohár
2024.02.10.
Pontos, alapos, megbízható és mindennap rendet is hagytak a lakásban.
Balázs Szegner
Balázs Szegner
2024.02.08.
Amper bővítés miatt kerestem meg őket, gyors, pontos tájékoztatás a szükséges teendőkről. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket.
Szeg007
Szeg007
2024.01.08.
Korrekt, és gyors brigád. Mindent a megállapodás szerint sikerült elvégezni.
Gábor Porhajas
Gábor Porhajas
2024.01.06.
Kimagasló minőségű szolgáltatás. Péter kiváló szakember és rendkívül ügyfélközpontú. Végig tartotta magát a megbeszéltekhez, rendkívül precízen és lelkiismeretes munkával, gyorsan és pontosan végezte el házgyári lakásom teljes átkábelezését. Ráadásul ár/érték arányban is kiemelkedően jó munkát végez csapatával. Rendkívül ritka ilyen szakembert találni a piacon, mindenki számára őszintén ajánlom.
Anna Gyorgy
Anna Gyorgy
2023.11.23.
Kökéletes munkát végzett, gyorsan, és megfizethető áron.
Adrián Tájnel
Adrián Tájnel
2023.11.22.
Panel lakás villamos hálózatának felújításával kerestem meg Pétert. Tudásával tapasztalatával segít, tanácsot ad és precízen kivitelezi. Kommunikáció, kapcsolattartás egész kivitelezés alatt hibátlan bármi kérdés felmerül hívható. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Szokol Martin
Szokol Martin
2023.11.16.
Precíz, pontos munka, mindenkinek szívvel ajánlom
Szilvia Kovácsné Zs.
Szilvia Kovácsné Zs.
2023.11.07.
Panellakás elektromos hálózatának korszerűsítésével kerestük meg őket. Nagyon korrekt, megbízható, felkészült csapat. Munkájukat precízség, gyorsaság, mindenkor segítőkész hozzáállás jellemzi. Minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott. Örülök, hogy rájuk találtunk.

Hasonló cikkek

Regisztrált villanyszerelő

Regisztrált villanyszerelő

Amikor például teljesítménybővítést szeretnénk, egy regisztrált villanyszerelő a mi emberünk. Teljesítmény bővítéssel – amper bővítés, áram bővítés, villanyóra bővítés néven is találkozhatunk az interneten. Egy

Panellakás vezetékcsere - jelek

Panellakás vezetékcsere – jelek

Mik azok a jelek, amik megmutathatják, hogy a panellakás vezetékcsere elkerülhetetlen? Panellakás vezetékcsere témában sokszor találkoztam és találkozom azzal a problémával, hogy egy panellakás vásárlása

Lakás villanyszerelés
Lakás villanyszerelés

Panel villanyszerelés: villanyvezeték csere (panel átvezetékezés), elektromos hálózat felújítás
+36 30 502 2860
info@lakasvillanyszereles.hu

Legutóbbi bejegyzések